duminică, 17 februarie 2008

ZOTTA: 'CU 3 MILIOANE DOAR ZUGRAVIM STADIONUL!'

In timp ce Rapid vrea modernizarea din temelii a stadionului Giulesti, Ministerul Transporturilor le propune “feroviarilor” închirierea arenei pe 29 de ani, cu obligatia de a investi 3 milioane de euro în lucrari de renovare! Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, spune ca propunerea este de neacceptat: “Varianta propusă de domnul Orban nu rezolvă problema stadionului. În primul rând, un contract de închiriere, aşa cum ne propune ministerul, nu permite demolarea şi reconstruirea, în etape, a stadionului. Or, la uzura morală şi fizică a stadionului, cele trei milioane de euro pe care ar trebui să le investim ar fi bani aruncaţi degeaba pe fereastră. În momentul de faţă, cu actuala structură, ce datează de aproape şapte decenii, nu poţi decât să dai cu bidineaua. Chiar merită să dai atâţia bani doar ca să zugrăveşti stadionul? Sunt bani irosiţi.”, a declarat Zotta pentru site-ul oficial al clubului.

Zotta spune că gruparea "alb-vişinie" ar fi dispusă să plătească până la 25.000 de euro chirie lunară pentru un stadion "civilizat", nu doar 15.000, cum ar dori ministrul Transporturilor: "Suntem de acord cu varianta ca ministerul să ia stadionul, aşa cum a spus domnul Orban, şi să-l modernizeze. Plătim nu 15.000 de euro pe lună, ci şi 20.000, 25.000, dacă am închiria un stadion civilizat. Când suporterul plăteşte un ban pentru bilet, trebuie să ai ce să-i dai în schimb! În alte ţări, poate chiar şi la noi, la Piatra Neamţ de exemplu, administraţia locală investeşte cu adevărat în stadioane, iar cluburile, care le primesc la cheie, normal că plătesc sume importante pentru chirie sau utilităţi. Dar ştiu că au primit ceva util şi că se pot folosi cu adevărat de construcţia respectivă", a spus Zotta.

Oficialul rapidist considera ca singura modalitate prin care vechea arenă din Grant sa fie modernizată şi adusă la standardele prevăzute de UEFA este concesionarea: "Concesiunea ar fi singura modalitate ce ar stimula o investiţie de care s-ar bucura şi echipa, şi suporterii, cu siguranţă şi ministerul. Dacă la Pro Rapid s-a ridicat cea mai modernă bază de pregătire de la noi, şi Giuleştiul s-ar putea transforma în ceva asemănător!"