luni, 17 august 2009

Turismul din Grecia este grav afectat de scăderea numărului de vizitatori

Grupurile din industria turismului din Grecia au anunţat miercuri că veniturile le-ar putea scădea cu circa 15% în acest an, afectate de accentuarea recesiunii, în contextul în care activitatea slabă din acest sezon estival afectează un segment cheie al economiei, relatează Reuters.

Previziunile, ce reprezintă o perspectivă sumbră pentru o ţară în care turismul oferă unul din cinci locuri de muncă şi aproape o cincime din produsul
intern brut (PIB), vin la o zi după ce banca
centrală a anunţat o scăderea anuală record a cheltuielilor realizate de turiştii străini în luna mai.

"Profiturile totale sunt prevăzute să scadă cu circa 15% în 2009, în timp ce veniturile hotelurilor din Grecia vor scădea cu aproape 20% în acest an", a declarat Andreas Andreadis, preşedintele federaţiei hotelurilor din Grecia.

Andreadis şi asociaţia agenţiilor de turism din Grecia (HATTA) au mai precizat că numărul de sosiri ar putea scădea cu 10%.

Criza financiară mondială afectează turismul din Grecia nu numai prin scăderea numărului de vizitatori, turiştii preferând destinaţii mai ieftine
, precum Turcia, dar şi prin scăderea cheltuielilor efectuate de turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţele în Grecia.