vineri, 27 martie 2009

Oprescu îl invită pe Vanghelie la tandem

Sorin Oprescu l-a îndemnat pe Marian Vanghelie să renunţe la candidatura pentru primărie propunându- i în schimb funcţia de viceprimar al Capitalei.

Într-o emisiune la Realitatea TV, Oprescu a sugerat ca formulă de rezolvare a actualului impas soluţia unui tandem cu Marian Vanghelie.

„Mai există şi alte scenarii - s-ar putea să mergem în tandem şi atunci lucrurile se pot schimba în bine“, a precizat Oprescu, întrebat fiind despre lupta din PSD pentru alegerea candidatului la primărie. În viziunea Doctorului, el ar candida
pentru postul de edil-şef, iar Vanghelie pentru cel de viceprimar. Sorin Oprescu a argumentat că s-ar putea înţelege bine ca primar cu „viceprimarul Vanghelie“.

El a amintit de momentul alegerilor din 2000, când „s-a luptat în PSD“ pentru „a-l băga pe Vaghelie în arenă la Primăria Sectorului 5“. „Am crezut în soluţia aia, nu m-am înşelat“, a apreciat Oprescu.

Acesta consideră viabil scenariul „tandemului“ şi crede că impasul desemnării candidatului PSD poate fi rezolvat „prin negocieri“. Cu toate că a lăsat la latitudinea conducerii PSD problema candidatului, Oprescu îşi menţine intenţia de a candida independent la Primăria Capitalei.

„Ce-aţi fi făcut când aţi fi văzut că au trecut opt ani şi cetăţenii şi-au păstrat aceeaşi încredere în mine şi aceeaşi simpatie? Ce puteam face, eu puteam influenţa sondajele făcute de PNL, de PDL, de PSD? Nu! Şi-atunci ce este urât în asta, că propui să lupţi, să mergi la o bătălie electorală?“, a pledat Oprescu.