vineri, 27 martie 2009

Stolojan: PSD se va reforma numai fără Năstase, Mitrea şi Hrebenciuc

Prim-vicepreşedintele PD-L a afirmat astăzi că speră că PSD se va reforma în următorii 5-10 ani, dar a apreciat că acest lucru nu va fi posibil prin revenirea unor lideri precum Adrian Năstase, Miron Mitrea sau Viorel Hrebenciuc. Theodor Stolojan a comentat că aceştia"au făcut din România o ţară cu corupţie la un nivel greu de crezut, cu administraţie publică coruptă, cu presă ţinută sub presiune şi control".

"Sperăm că PSD, peste 5 ani sau 10 ani, va deveni modern, dar în niciun caz nu se va întâmpla acest lucru prin întoarcerea acestor lideri", a comentat Stolojan.

Acesta a adăugat că trebuie să existe partide puternice, într-o democraţie puternică, iar modernizarea PSD va fi benefică pentru "sănătatea democraţiei în România".

"Din păcate, constatăm că ceea ce începe ca o reformă în PSD se termină mai rău", a apreciat democrat-liberalul, care l-a criticat în special pe vicepreşedintele social-democrat Liviu Dragnea.

Potrivit lui Stolojan, Dragnea, "deşi părea a face parte dintr-un val de noi politicieni, menit să schimbe PSD, a ajuns să aibă apucături de a cenzura presa".

Theodor Stolojan şi preşedintele PDL Teleorman, Marian Hoinaru, l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a încercat să împiedice difuzarea ziarului local "Gazeta de Sud-Est", din cauza unor materiale publicate cu privire la nereguli ale liderilor PSD din acest judeţ.

"Aceşti domni nu au învăţat nimic din perioada 2001 - 2004, când am avut ziarişti care se legau cu lanţurile de birouri pentru a nu fi daţi afară de baronii locali ai PSD", a mai spus Stolojan.