sâmbătă, 21 februarie 2009

Bitza isi toaca banii pe cluburi: 400.000 de euro intr-o fabrica de distractii

Singurul artist urban soul din Romania, Mihai Bita, cunoscut in muzica sub numele de Bitza, spune ca nu traieste din muzica, drept pentru care isi permite sa aiba personalitate si sa nu faca nici un fel de compromis. Rapperul, premiat de doua ori cu Discul de Aur pentru vanzari, a investit, recent, o suma fabuloasa intr-un club de fite din Cotroceni, cu 800 de locuri: 400.000 de euro pentru Session Club, care se va deschide pe 30 martie.

Cunoscut din colaborarile pe care le-a avut cu mai multi rapperi autohtoni, Bitza se declara, pana in acest moment, singurul artist urban soul de pe piata muzicala din Romania. Primul disc de aur l-a primit pentru albumul „Sinuciderea unui inger“, care s-a vandut in 15.000 de exemplare, urmat apoi de un al doilea premiu pentru discul „Fapte bune“, cumparat de peste 10.000 de oameni. Cum nu traieste din muzica, Bitzas-a orientat, in timp, spre domeniul afacerilor. Ultima dintre investitiile lui o reprezinta proiectul Session. In clubul situat in Complexul Comercial Cotroceni se pot strange pana la 800 de oameni pusi pe „Fapte bune“, doar barul intinzan-du-se pe 35 de metri patrati, in timp
ce DJ-ul are loc sa tot aleaga muzica buna pentru ca se poate lafai intr-un spatiu de 15 mp. Bitzaeste unic asociat in aceasta afacere, in care spune ca a investit banii lui, castigati din alte proiecte, cum ar fi, de exemplu, business-ul in domeniul amenajarilor interioare. Artistul a angajat, cum era de asteptat, o firma de paza si protectie.
Mizand pe calitate, Bitzasi-a achizitionat produse
„creme de la creme“ in domeniul sonorizarii: el a apelat la produsele firmei Tannoy, un fel de Ferrari al sunetului. Session devine astfel clubul cu cea mai tare sonorizare din Europa de Est. Pentru ca muzica sa nu sparga timpanele vreunui vecin mai sensibil de urechi, peretii clubului sunt lucrati la milimetru, in patru straturi, ei avand o grosime de 50 de centimetri. Clubul a costat 400.000 de euro, din care numai sunetul a costat 170.000.

Party ca in I-Bitza
Constient de cluburile tari existente deja pe piata, Bitzavrea sa vina cu ceva nou pentru a se impune in mediul consumatorilor de petreceri de club. Tocmai de aceea, el a pus la cale un plan de organizare, urmand ca in fiecare seara anumite posturi de specialitate sa transmita in direct celor de acasa atmosfera din Session. Astfel, martea va fi seara de concerte rapp, in timp ce miercurea, vedetele invitate vor face karaoke, putand fi urmarite pe UTV. Joia apartine fetelor, carora li se vor dedica petreceri speciale, a caror gazda va fi tot o vedeta: „Sunt in negocieri cu o revista pentru adulti. Gazda va fi o vedeta si se vor desfasura de la prezentari de moda pana la petreceri diverse, de la sampanie pana la spuma“, spune Bitza. Vinerea si sambata, celebrii DJ Raoul, DJ Rares si DJ Pedro vor mixa in exclusivitate pentru Session, iar o data la doua saptamani, vor fi invitati DJ din strainatate. Pe 21 aprilie, in Session este pregatita petrecerea „In Bed with Space“, unde staff-ul clubului Space din Ibiza va amenaja clubul Session ca pe cel din Ibiza. Dupa atatea chefuri, duminica, cei dornici de relaxare pot asculta jazz si soul, intrucat va fi „o seara dedicata omului care e satul sa se duca, pentru a 50-a oara, cu sotia, la Gradina Zoologica, pentru ca in alta parte nu are ce sa vada“.

Liber pentru pretendente
La 27 de ani, Bitzanu-si doreste inca o relatie stabila, cu toate ca are destule pretendente. Asta nu mira pe nimeni care stie ca, pe langa clubul de 400.000 de euro, rapperul are o casa
pusa la punct dupa ultimele cataloage de design si un jeep. Desi nu duce lipsa de fete care ii dau tarcoale, Bitzaspune ca nu vrea sa se transforme intr-un cuceritor de trofee: „Inca nu e momentul sa-mi fac o prietena stabila. Dar nici nu-mi place sa zbor din floare-n floare“.