sâmbătă, 21 februarie 2009

"N-avem niciun complex!"

Victor Piturca spune ca nu exista niciun obstacol psihic în fata obtinerii unui rezultat bun.

Afectat evident de drama prin care a trecut în ultima saptamâna, Piturca a aparut ieri totusi în fata ziaristilor.

Se stie ca selectionerul comunica greu, putin si rar cu presa. Dar parca niciodata nu a parut atât de "absent" într-un dialog cu ziaristii, de data asta însa fara a putea fi acuzat de rea-vointa. Ingândurat, tras la fata, abatut, Piti a raspuns parca mecanic, lasând impresia ca decesul tatalui sau l-a afectat mai mult decât ar vrea sa dea de înteles. "As prefera sa nu vorbesc despre problema mea personala", a spus sec Piturca. Este, în conditiile a tot ce s-a întâmplat în ultima vreme cel mai important meci pentru el? "Nu, este cel mai important doar pentru ca acum este meciul care urmeaza", a raspuns selectionerul, trecând apoi la adversara de astazi: "Robben este cel mai periculos jucator al Olandei, unul dintre cei mai buni fotbalisti din întreaga lume. Este un avantaj ca lipseste Van der Sar, era important si psihic pentru echipa Olandei. Dar ei au de unde alege, ma intereseaza mai mult echipa noastra".

Ce ar fi de spus despre tricolori? "E un meci important pentru noi, dar nu decisiv, cum au spus unii. Vom încerca sa câstigam, sper sa se si întâmple acest lucru. Ar fi o victorie mare pentru fotbalul românesc. Baietii sunt conectati, sper sa fiu inspirat sa aleg cel mai bun «11»", s-a încurajat Piti, adaugând ca s-ar multumi si cu un egal: "Noi am venit sa jucam pentru cele trei puncte puse în joc. Dar daca va fi sa fie doar un punct, este bun si acela". Cheia unui succes pare a sta în opinia selectionerului la Mutu: "Tot timpul
astepti de la un jucator ca Mutu ceva special. Important este sa se subordoneze jocului echipei
, sa fie fizic în stare buna si sa marcheze". Asa s-a încheiat o conferinta de presa aparent optimista pentru tricolori, dar practic dominata de un aer de tristete care îl apasa evident pe selectioner.