joi, 9 iulie 2009

Anchetă la maternitatea din Giuleşti după ce patru bebeluşi au suferit arsuri

O anchetă a fost demarată de conducerea maternităţii, după ce patru bebeluşi de la maternitatea Giuleşti au suferit arsuri în zona capului.

Mai precis, o asistentă de la maternitate a folosit pe post de dezinfectant o substanţă nocivă. Conducerea spitalului vorbeşte despre "o eroare de manipulare".
O fetiţă, a fost transferată în urmă cu puţin timp la Spitalul Universitar. Membrii familiei au decis ca fetiţa să fie mutată, pentru a fi siguri că beneficiază de toate îngrijirile necesare.
Potrivit declaraţiilor unei rude ale fetiţei, familia copilului
nu a fost informată de la bun început despre cauza producerii acestor leziuni. Aceeaşi sursă a declarat că nu au fost afectaţi doar patru copii, ci şase.
"În urma anchetei, care este în curs de desfăşurare s-a constat că s-a făcut o eroare de manipulare a substanţelor dezinfectante, utilizându-se din greşeală o altă soluţie dezinfectantă tegumentară cu o concentraţie mai mare
care putea da reacţii adverse locale la prematuri", a declarat Adrian Toma, şef secţie Nou-Născuţi Maternitatea Giuleşti.
"Ca urmare a tratamentului, la trei copii leziunile sunt vindecate, la cel de-al patrulea sunt în curs de vindecare. Pacienţii au primit tratament local corespunzător leziunilor, care s-au manifestat în eritem, urmate de cruste de circa un centimetru în diametru", a mai declarat doctorul Toma.
În acest caz, Ordinul Asistenţilor s-a autosesizat, astăzi la maternitatea Giuleşti va sosi o echipă de specialişti, care vor analiza condiţiile în care a fost posibil un astfel de incident.