luni, 20 iulie 2009

Un medicament romanesc impotriva cancerului a fost aprobat in Japonia

Un medicament romanesc impotriva cancerului, primul
citostatic inregistrat si comercializat pe piata din SUA, din luna februarie 2008, a fost aprobat si in Japonia. Autoritatea de control a medicamentului din aceasta tara a desfasurat o inspectie la facilitatile de productie a companiei romanesti Sindan Pharma in vederea acreditarii pentru comercializarea pe piata nipona a produsului oncologic Irinotecan. Inspectia, desfasurata in perioada 4-6 noiembrie, a aratat ca facilitatile de productie, laboratoarele si toate sistemele GMP ale fabricii romanesti au indeplinit cu succes conditiile si normele impuse de autoritatea de control a medicamentului din Japonia, relateaza Agerpres.
"Sindan Pharma este prima fabrica de medicamente
din Romania care a fost inspectata de catre reprezentantii PMDA. Inspectia s-a realizat ca urmare a schimbarii legislatiei din Japonia, iar obtinerea acreditarii de catre Sindan Pharma asigura prezenta pe piata japoneza a citostaticului romanesc Irinotecan, alaturi de un alt medicament oncologic Sindan Pharma - Epirubicin, prezent pe piata din Japonia inca din anul 2005", a declarat Bogdan Oghina, Managing Director Sindan Pharma.
Medicamentul, dezvoltat si produs
in cadrul unitatii Actavis din Romania, este primul citostatic romanesc inregistrat si comercializat pe piata din SUA, din luna februarie 2008. Sindan Pharma este companie
a grupului Actavis, care detine in prezent 232 de aprobari pentru productia si comercializarea de medicamente oncologice in Europa, Statele Unite si Japonia. Peste 300 de aplicatii sunt in curs de aprobare pentru pietele din SUA, Japonia si alte state asiatice - Indonezia, Filipine, Vietnam, Hong Kong, Singapore, Thailanda, China, statele Uniunii Europene, Rusia, Ucraina, Turcia, Croatia, Africa de Sud si zona Balcanilor. Exportul produselor oncologice romanesti se realizeaza pe piete precum Marea Britanie, Franta, Austria, Elvetia, Germania, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Rusia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Moldova, Iran, Lituania, Estonia, Statele Unite si Japonia.