luni, 20 iulie 2009

Turista dispărută în Munţii Bucegi este din Bucureşti şi are 24 de ani, potrivit poliţiştilor

Turista care a dispărut sâmbătă, alături de un bărbat, în Munţii Bucegi, este din Bucureşti şi are 24 de ani, potrivit poliţiştilor, iar echipele de salvare au continuat să-i caute pe cei doi pe Valea Caraiman şi luni, până la lăsarea întunericului, relatează NewsIn.

"Poliţiştii din staţiunea Sinaia au fost informaţi de către echipa secţiei Salvamont despre faptul că, sâmbătă, în jurul orei 17.00, au fost contactaţi telefonic de o femeie panicată, care a spus că se numeşte C. Ana Maria, are 24 de ani, este din municipiul Bucureşti şi, împreună cu un bărbat, sunt blocaţi în zona Jepii Mici din cauza condiţiilor meteorologice extreme" a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu.

Salvamontiştii îi caută pe cei doi încă de sâmbătă seară, întrerupând de mai multe ori căutările din cauza vremii nefavorabile sau a avalanşelor. Numai luni, salvatorii montani au fost surprinşi de două astfel de căderi de zăpadă.

"S-a reuşit identificarea unui prieten al apelantei, stabilindu-se faptul că, împreună cu un bărbat, Ana Maria C. a plecat sâmbătă din Bucureşti, intenţionând să urce pe Jepii Mici până la cabana Babele, unde urma să înnopteze şi să se întoarcă a doua zi", a mai precizat Raluca Brezeanu.